Lessen vanuit Gods Woord I

2 Kon.4:1-7

… Een van de vrouwen der profeten riep tot Elisa om hulp en zeide: Uw knecht, mijn man, is gestorven, en gij weet zelf, dat uw knecht de Here vreesde. En nu is de schuldeiser gekomen om mijn beide kinderen als slaven voor zich weg te halen.2  En Elisa vroeg haar: Wat kan ik voor u doen? Vertel mij, wat gij in uw huis hebt. En zij antwoordde: Uw dienstmaagd heeft niets in huis behalve een kruikje olie.3  Toen zeide hij: Ga heen, vraag buitenshuis vaten van al uw buren, ledige vaten; laat het er niet weinige zijn.4  Ga dan naar binnen, sluit de deur toe achter u en uw zonen en giet in al die vaten; en wat vol is, moet ge laten wegzetten.5  Zij ging van hem weg, sloot de deur achter zich en haar zonen toe; dezen plaatsten steeds de vaten bij haar en zij goot steeds door.6  Toen de vaten vol waren, zeide zij tot haar zoon: Breng mij nog een vat. Maar hij zeide tot haar: Er is geen vat meer. Toen hield de olie op te stromen.7  Zij ging het de man Gods vertellen, en deze zeide: Ga heen, verkoop de olie en betaal uw schuld, en leef met uw zonen van het overige …

Er zijn lessen in Gods Woord. In dit stukje zitten meerdere lessen. Probeer ze te ontdekken.

Hierbij de 4 lessen van zondag 2 juni 2013

  • 1: De vrouw vertelde, dat haar man ontzag had voor God, dus heb ontzag voor God. Elisa vraagt wat zij heeft. Zij antwoordt: alleen een kruikje olie.
  • 2: denk niet te gering over wat je hebt. Met de overvloed van God wordt het veel. Elisa zegt: ga naar je buren, vraag om lege vaten, zoveel mogelijk.
  • 3: Soms vraagt God om je inzet. Ben je bereidwillig? De vrouw vult de vaten met olie en vraagt om een nieuw vat, maar ze zijn op en de olie stopt.
  • 4: is er relatie tussen wat ik verwacht en wat God doet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.