Lessen in God’s woord II

2 Kon.6 : 1 – 7

…1 Eens zeiden de profeten tot Elisa: Zie toch, de plaats, hier voor u, waar wij wonen, is voor ons te bekrompen. 2  Laten wij toch naar de Jordaan gaan en ieder een balk daarvandaan halen en laten wij er voor ons een verblijfplaats inrichten om er te wonen. En hij zeide: Gaat. 3  Toen zeide een: Wees zo goed en ga met uw knechten mee. Hij zeide: Ik ga mee. 4  En hij ging met hen mee. Als zij bij de Jordaan gekomen waren, velden zij bomen. 5  En, terwijl een van hen een stam velde, viel het ijzer in het water; en hij slaakte een kreet en riep: Ach, mijn heer, het was geleend! 6  Maar de man Gods zeide: Waar is het gevallen? En toen hij hem de plaats gewezen had, sneed hij een stuk hout af, wierp het daarheen en deed het ijzer bovendrijven. 7  En hij zeide: Neem het op. Hij strekte zijn hand uit en greep het.

Hierbij de 6 lessen van zondag 13 oktober 2013

Soms heb je wat verloren in je leven: je blijdschap of bediening, de liefde naar je partner, je vrijmoedigheid.

Elisa wordt gevraagd, wij vragen aan God.

  1. Ach, mijn Heer … Niet aan de mede-arbeiders, niet aan je mede-christenen, rechtstreeks naar God met je probleem.
  2. Het was geleend … Hij was open, hij had geen geld om zelf een bijl te kopen. Vertel alle details aan God, wees eerlijk.
  3. God gaat spreken. Hij vraagt: waar is het gevallen -> wanneer is het begonnen? God heeft recht op het antwoord, dan komt er genezing.
  4. Daar is hij gevallen. Ga luisteren naar God. Ga niet met de omstanders aan het vissen … dan zakt de bijl dieper en het water wordt troebel. Luister naar God. Ga nooit luisteren naar het oordeel van een ander.
  5. Het wonder … hout! Het hout drijft. De bijl drijft naar boven : God doet dingen die niet kunnen. Jezus, geboren uit een maagd, liggende in een kribbe (hout). Jezus aan het kruis (hout) heeft onze schuld gedragen.
  6. Neem het op. De bijl kwam boven drijven. Waarom niet meteen aan de steel? God doet wat wij niet kunnen en dan mogen wij doen wat wij kunnen -> bijl uit het water pakken.

En God geneest in het hart, privé, intiem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.